3-10-2022 | Harrie Muijen vermeld op herinneringsbankje

Het op 22 juli j.l. overleden bestuurslid van Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, Harrie Muijen wordt blijvend herinnerd op een bankje bij het Wehrmachthuisje. Tijdens de filmavond op 22 sep j.l. is het bankje met een herinneringsplaatje van Harrie onthuld door zijn vrouw Carla en zijn kinderen Harrie en Tamara. Harrie was mede initiatiefnemer en kartrekker van de restauratie van het Wehrmachthuisje.


14-09-2023 | Filmavond bij Wehrmachthuisje

Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide houdt op vrijdag 22 september 2023 een filmavond.
Vrijwilligers van het Wehrmachthuisje hebben de laatste jaren mensen uit Someren geïnterviewd die de oorlog meegemaakt hebben. Ooggetuigen van deze periode, in de omgeving van het Wehrmachthuisje maar ook elders uit Someren. Van deze interviews is een mooie compilatie gemaakt die het Wehrmachthuisje op deze avond zal tonen.
Tevens zal er een film vertoond worden van de restauratie van het Wehrmachthuisje en de opening. Hoe de ruïne, zoals deze was, weer is opgebouwd. Hierbij is te zien hoe groot de rol van Defensie is geweest.
De filmavond vindt plaats op het terrein van het Wehrmachthuisje en zal aanvangen om 20.00 uur. Het terrein is vanaf 19.30 uur geopend.
Entree: vrijwillige bijdrage.


23-07-2023 | In memoriam: Harry Muijen

In memoriam

Op zaterdag 22 juli is bestuurslid van Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, Harry Muijen overleden.

Harry was de man van het eerste uur. In november 2017 nam hij mede het initiatief om de ruïne van het Wehrmachthuisje te restaureren. Harry had een duidelijke visie over het beoogde resultaat en met het benodigde fanatisme probeerde hij zijn doel te bereiken. Hij was trots op het resultaat.

In maart 2018 nam Harry als penningmeester zitting in het bestuur van de opgerichte stichting. In oktober 2019 heeft hij het penningmeesterschap overgedragen, maar is als bestuurder actief gebleven. Door zijn ziekte was Harry onlangs genoodzaakt een stapje terug te doen.

Harry is 77 jaar geworden.

We wensen Carla en de (klein)kinderen veel sterkte toe.


25-5-2023 | Slachtoffers vliegtuigcrash Kerkweg in Someren herdacht

Op 25 mei 1944 omstreeks 1.15 uur crashte in de omgeving van de Kerkweg-Heiveldsestraat in Someren een AVRO Lancaster Mk III.
Deze Britse bommenwerper was opgestegen vanaf RAF-basis Mildenhall, met als doel Aken. Het toestel werd beschoten en kwam brandend neer nabij het pand van A. Vink aan de Kerkweg.

Alle zeven bemanningsleden kwamen om het leven:
W.D. MacKay 21 jaar Australië
D.F.A. Peach 20 jaar Verenigd Koninkrijk
J. Turner 22 jaar Verenigd Koninkrijk
W.C. Chandler 20 jaar Australië
K.D. Goddard 24 jaar Verenigd Koninkrijk
F.D. Maddock 21 jaar Canada
R.J. Hughes 19 jaar Verenigd Koninkrijk.

Vrijwilligers van Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, Stichting Lierop 825 en Stichting Participanten Pastorie Someren-Eind stonden bij het herdenkingsmonument aan de Kerkweg in Someren stil bij de slachtoffers van de vliegtuigcrash en legden er bloemen.

Een onbekende heeft voor de dag van de crash gezorgd dat het monument er netjes verzorgd bij staat.


17-01-2023 | Film over burgemeestersmoord in Someren tijdens de Tweede Wereldoorlog (update 01-02-2023)

Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, De Peelpioniers en Kameleonfilms gaan een film maken over de burgemeestersmoord in Someren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op 17 januari 1895 werd Petrus Joannes Cornelis Smulders, oud-burgemeester van de gemeente Someren, geboren.

Burgemeester Piet Smulders is de man die Someren tijdens de Tweede Wereldoorlog zo goed en zo kwaad als het ging heeft bestuurd.

Dit heeft hij, samen met burgemeester Willem Wijnen van Asten, met de dood moeten bekopen.

Over deze gebeurtenis wordt een film gemaakt, die in september 2024 in première gaat, 80 jaar na de bevrijding van Someren en Asten.

Volg de volledige ontwikkeling van deze film via de social mediakanalen:
https://www.facebook.com/Burgemeestersmoord
https://instagram.com/burgemeestersmoord

Wil je jezelf aanmelden om mee te helpen, voor of achter de schermen, stuur dan een e-mail met je naam en telefoonnummer naar burgemeestersmoord@wehrmachthuisje.nl.