31-03-2024 | Verloting filmkaartjes Burgemeestersmoord bij inloopdagen 2024

Bij het bezoek aan het Wehrmachthuisje maak je kans op twee filmkaartjes van de film Burgemeestersmoord. Deze film, die op initiatief van het Wehrmachthuisje gemaakt wordt, gaat over de moord op de burgemeesters Smulders van Someren en Wijnen van Asten. Deze moord werd uitgevoerd door een Nederlands moordcommando op 15 augustus 1944.
De inloopdagen zijn op de volgende datums:
Zondag 14 april
Zondag 12 mei
Zondag 9 juni
Zondag 14 juli
Zondag 11 augustus
Zondag 15 september
Zondag 13 oktober

Kijk hier voor de entreeprijzen tijdens de inloopdagen.


30-11-2023 | Kaartverkoop film Burgemeestersmoord van start

De kaartverkoop voor de film Burgemeestersmoord is van start gegaan. De première op 20 september 2024 in de Ruchte in Someren is voor genodigden en voor de eerste voorstelling in het Kwartier in Asten zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Verder zijn er voorlopig nog 5 voorstellingen in de Ruchte gepland en nog 3 in het Kwartier. De kaarten zijn te koop voor €15,– (incl. consumptie). De vroegtijdige verkoop dient mede als crowdfunding. De opbrengst uit de kaartverkoop is onder meer nodig om apparatuur aan te schaffen en de huur van kleding en filmlocaties te bekostigen. Kaarten zijn te bestellen via www.burgemeestersmoord.nl.


3-10-2022 | Harrie Muijen vermeld op herinneringsbankje

Het op 22 juli j.l. overleden bestuurslid van Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, Harrie Muijen wordt blijvend herinnerd op een bankje bij het Wehrmachthuisje. Tijdens de filmavond op 22 sep j.l. is het bankje met een herinneringsplaatje van Harrie onthuld door zijn vrouw Carla en zijn kinderen Harrie en Tamara. Harrie was mede initiatiefnemer en kartrekker van de restauratie van het Wehrmachthuisje.


23-07-2023 | In memoriam: Harry Muijen

In memoriam

Op zaterdag 22 juli is bestuurslid van Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, Harry Muijen overleden.

Harry was de man van het eerste uur. In november 2017 nam hij mede het initiatief om de ruïne van het Wehrmachthuisje te restaureren. Harry had een duidelijke visie over het beoogde resultaat en met het benodigde fanatisme probeerde hij zijn doel te bereiken. Hij was trots op het resultaat.

In maart 2018 nam Harry als penningmeester zitting in het bestuur van de opgerichte stichting. In oktober 2019 heeft hij het penningmeesterschap overgedragen, maar is als bestuurder actief gebleven. Door zijn ziekte was Harry onlangs genoodzaakt een stapje terug te doen.

Harry is 77 jaar geworden.

We wensen Carla en de (klein)kinderen veel sterkte toe.


17-01-2023 | Film over burgemeestersmoord in Someren tijdens de Tweede Wereldoorlog (update 01-02-2023)

Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, De Peelpioniers en Kameleonfilms gaan een film maken over de burgemeestersmoord in Someren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op 17 januari 1895 werd Petrus Joannes Cornelis Smulders, oud-burgemeester van de gemeente Someren, geboren.

Burgemeester Piet Smulders is de man die Someren tijdens de Tweede Wereldoorlog zo goed en zo kwaad als het ging heeft bestuurd.

Dit heeft hij, samen met burgemeester Willem Wijnen van Asten, met de dood moeten bekopen.

Over deze gebeurtenis wordt een film gemaakt, die in september 2024 in première gaat, 80 jaar na de bevrijding van Someren en Asten.

Volg de volledige ontwikkeling van deze film via de social mediakanalen:
https://www.facebook.com/Burgemeestersmoord
https://instagram.com/burgemeestersmoord

Wil je jezelf aanmelden om mee te helpen, voor of achter de schermen, stuur dan een e-mail met je naam en telefoonnummer naar burgemeestersmoord@wehrmachthuisje.nl.