31-03-2021 | Digitale informatie bij oorlogsmonumenten

Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide heeft oorlogsmonumenten binnen de gemeente Someren voorzien van een QR-code. Door deze QR-code te scannen met een smartphone, kan informatie opgevraagd worden over het betreffende monument. De stichting hoopt hiermee de informatie beter toegankelijk te maken en hiermee een brug te slaan tussen de gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog en de digitale samenleving waarin wij nu leven. Zij hoopt vooral de jonge generatie te bereiken en die te betrekken bij het doorgeven van de oorlogsverhalen.

Door materiaal van Karwei Someren-Asten en de inzet van de vrijwilligers van het Wehrmachthuisje zijn de volgende monumenten van een QR-code voorzien:

Mariakapel Kerkendijk/Nederweertseweg Someren-Heide
Monument Indiëgangers Begraafplaats Someren-Heide
Onderduikerskamp Dennenlust Moorsel Lierop
Monument Frank Doucette Frank Doucettestraat Lierop
Graf oorlogsslachtoffer Begraafplaats Lierop
Vrijheidsmonument Speelheuvelplein Someren
Gebrandschilderde ramen Gemeentehuis Someren
Herdenkingsmonument Wilhelminaplein Someren
Graven oorlogsslachtoffers Begraafplaats van Lieshoutstraat Someren
Zwarte Berk Muldersweg Someren
Monument voor Nederlandse militairen Kanaaldijk Noord Someren
Monument burgemeestersmoord Kanaaldijk Zuid Someren-Eind

03-12-2020 | Goede Doelen Bingo Show, kersteditie.

Wegens groot succes van de 1e editie, komt er op 12 december opnieuw een speciale bingoshow. Afgelopen mei bleek de show al een schot in de roos. De organisatie hoopt nu nogmaals op zo’n show.

Midden mei werd er maar liefst 6115 euro opgehaald voor verenigingen uit Groot-Someren. Ook werd er voor 3500 euro aan prijzen verloot. Aangezien Nederland in een tweede coronagolf is beland, is een tweede editie van ‘De Goede Doelen Bingo Show’ een logische stap. De show staat gepland op zaterdag 12 december, geheel in gezellige kerstsfeer. Naast een leuke laagdrempelige live- spelshow voor jong en oud met mooie prijzen en surprise-acts, hoopt de organisatie deze avond wederom mooie geldbedragen te verdelen over de goede doelen in de gemeente.

Nieuw in deze tweede editie zijn het dubbel aantal bingokansen, meer prijzen die te verdelen zijn, sneller bingo en meer entertainment. De verkoop voor de bingoloten start vrijdag 30 oktober om 12.00 uur via De Ruchte. De prijs per kaart bedraagt vier euro, vijf stuks kosten zestien euro. Als je bingokaart(en) via de website in de webshop van De Ruchte hebt gekocht, kun je tijdens het aankoopproces aangeven voor welk doel(en) je gaat spelen. Elke kaart mag op een ander goed doel worden ingezet.

Doe gezellig met ons mee en steun de goede doelen in Someren. Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide staat er ook bij.


12-11-2020 | Rabo ClubSupport levert Wehrmachthuisje €363,46 op.

Vorige maand hebben de leden van de Rabobank kunnen stemmen bij Rabo ClubSupport. Met deze stemmen wordt de financiële ondersteuning van de Rabobank aan vereniging en stichtingen verdeeld. Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide heeft hiermee €363,46 opgehaald om rondleidingen educatiever te maken. Wij danken iedereen die zijn/haar stem uitgebracht heeft op het Wehrmachthuisje.


30-9-2020 | Momenteel geen rondleidingen mogelijk bij het Wehrmachthuisje

Vanwege de situatie rond het coronavirus zijn wij momenteel niet in staat om op verantwoorde wijze rondleidingen te geven bij het Wehrmachthuisje. De gezondheid van onze bezoekers en vrijwilligers gaat boven alles. Dit zal sowieso duren tot en met 20 oktober 2020. Daarna zal de situatie opnieuw bekeken worden en zullen wij u opnieuw informeren. U kunt voor de langere termijn gewoon een afspraak maken en we bekijken te zijner tijd of een rondleiding dan mogelijk is.


23-9-2020 | Voor het project QR-codes zijn de eerste palen geplaatst.

De eerste palen van het project QR-codes zijn geplaatst op het terrein van het Wehrmachthuisje. Met deze QR-codes kunnen bezoekers vrij gemakkelijk met hun smartphone de eerste informatie van een object raadplegen. Ook is er een informatiebord geplaatst langs de Kerkendijk. Bij dit bord is ook een QR-code zodat passanten direct een afspraak kunnen maken om het Wehrmachthuisje te bezoeken. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Karwei Someren Asten.